KAWA ZIELONA MIELONA 600 gramów
W SŁOICZKU CATERINGOWYM
Kawa zielona to ziarna, które nie przeszły jeszcze procesu wypalania. Mają one niezwykłe właściwości. Według niektórych naukowców, zielona kawa ma trzykrotnie mocniejsze działanie antyutleniające niż słynąca z niego zielona herbata. Jednym z antyutleniaczy jest kwas chlorogenowy, który spowalnia wchłanianie cukrów z pokarmów, zmuszając organizm do sięgnięcia do magazynów energii, czyli komórek tłuszczowych. Tym samym te zielone ziarna regulują gospodarkę glukozową organizmu i wspomagają stabilizację poziomu cukru we krwi, nawet w przypadku cukrzycy. Ale to nie jedyne pozytywne skutki picia zielonej kawy. Wspomniane już wolne rodniki, opóźniają procesy starzenia i zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory.
Sposób parzenia:
- 10 gramów drobno zmielonej kawy zalać 120ml wody o temperaturze 90°C;
ARABICA to najlepszy gatunek kawy. Pochodzi z wyżyn Etiopii. Uprawiana w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde i dają aromatyczny napar. Ziarna kawowca Coffe Arabica są dużo smaczniejsze od łatwiejszych w uprawie Coffea Robusta.
Proponowana przez nas Kawa niepalona zapakowana jest w wygodny w użyciu słoiczek, stanowiący doskonałe opakowanie cateringowe. Przejrzysty materiał pozwala kontrolować poziom przyprawy wewnątrz słoiczka. Szeroki otwór pozwala na wygodne dozowanie przyprawy z pomocą łyżki. Szczelna zakrętka zapobiega utracie aromatu i smaku przez zamknięte wewnątrz produkty i chroni je przed wilgocią. Każdy słoiczek oznaczony jest czytelną etykietą z datą przydatności do spożycia.
Taki sposób pakowania doskonale sprawdzi się w przypadku:
- restauracji,
- barów szybkiej obsługi,
- bistro,
- stołówek szkolnych i zakładowych,
- przedsiębiorstw gastronomicznych,
- zakładów mięsnych,
- przetwórni żywności,
- cukierni i kawiarni,
- w domu - na ulubione, najczęściej używane przyprawy :)
Kraj pochodzenia surowca: Brazylia.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 600 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.